Dyson Haardroger vs. Dyson Airwrap: Welke is beter?


De Dyson Airwrap styler en de Dyson Supersonic haardroger zijn twee van de meest populaire stylingapparaten op de markt, dus als je regelmatig je haar styled of hebt geshopt voor een föhn, ben je ze waarschijnlijk allebei tegengekomen.

De Dyson Airwrap is een föhn die je haar tegelijkertijd styled, met meerdere opzetstukken die gebruik maken van het zogenaamde “Coanda effect”, waar we later op in zullen gaan. De Dyson Supersonic is een lichtgewicht, krachtige haardroger die is ontworpen om extreme hitteschade te voorkomen, sneller te drogen en gladder en glanzender te maken.

Dus, welke is geschikt voor jou? Ik heb ze allebei, en hoewel ik een favoriet heb, is het korte antwoord dat het ervan afhangt.

Lees deze Dyson föhn vs. Dyson Airwrap review voor mijn mening over welke je moet kopen op basis van je voorkeuren en haartype, plus alles wat je moet weten om een goede keuze te maken tussen de twee, inclusief hun prijzen, garantiebeleid, constructie, voor-en nadelen, en meer.
Dyson Haardroger vs. Dyson Airwrap

Dyson Supersonic vs. Dyson Airwrap: Welke is beter?

Uiteindelijk zijn de Dyson Supersonic en de Dyson Airwrap allebei geweldige stylingapparaten. Ik kan spreken over de kwaliteit en effectiviteit van beide, maar ze hebben wel hun verschillen, vooral als het gaat om het type vrouw dat ze aanspreken. Hier is een kort overzicht van wie ik denk dat de Dyson haardroger zou moeten krijgen en wie ik denk dat de airwrap zou moeten krijgen:

Wie zou de Dyson haardroger moeten hebben?

 • Alle haarstijlen, inclusief stug haar en krullend haar
 • Iedereen die regelmatig hete stylingapparaten gebruikt (stijltang, krultang, etc.) na het föhnen
 • Vrouwen die de voorkeur geven aan een gladde, pluisvrije blowout
 • Hairstylisten en professionals

Lees mijn volledige Dyson haardroger review hier.

Wie zou de Dyson Airwrap moeten kopen?

 • Mensen met een zeer groot budget voor een nieuw haarinstrument
 • Vrouwen die van een volumineuze, springerige blowout houden
 • Gevorderden of experts in haarstyling
 • Vrouwen die niet geïntimideerd zijn door een steile leercurve
 • Mensen die worstelen met plat haar

Lees mijn volledige Dyson Airwrap review hier.

Dyson haardroger vs. Airwrap Video Vergelijking

Als je beter wilt zien hoe deze haardrogers het doen op het gebied van afwerking, kijk dan eens naar mijn laatste Instagram reel. Ik heb één kant gestyled met mijn Airwrap en de andere kant met de Dyson föhn gevolgd door een T3 krultang. Je zult zien dat mijn Airwrap-kant veel bouncier en volumineuzer is, en de krullen hebben een traditionele, “klassieke” look. Aan de Dyson Supersonic kant heb ik over het algemeen een gladdere look.

Overeenkomsten tussen de Dyson Supersonic en de Airwrap

Hoewel deze Dyson haarverzorgingsapparaten er uit de verpakking heel verschillend uitzien, hebben ze toch een paar dingen gemeen:

 • Ze worden beide verkocht door Dyson, dat bekend staat om zijn uitmuntende techniek. Ze voelen gewoon beter gebouwd, efficiënter en krachtiger aan dan andere haarverzorgingsapparaten.
 • Ze kunnen worden gebruikt voor vochtig haar en droog haar.
 • Beide zijn licht van gewicht, zodat u niet vermoeid raakt tijdens het drogen.
 • Beide hebben meerdere snelheids- en warmtestanden, inclusief een cool shot-knop.
 • Beide hebben een intelligente warmteregeling om beschadiging te voorkomen.
 • Beide hebben ionische technologie om het haar glad te maken.
 • Ze zijn verkrijgbaar op Dyson.com en bij diverse andere winkels, zoals Amazon en bol.com.

Verschillen tussen de Dyson Supersonic en de Airwrap

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de Airwrap en de Supersonic om in gedachten te houden:

 • De Airwrap wordt geleverd met een opberghoes en antislip warmtemat, de Supersonic niet.
 • De Supersonic kan gebruikt worden op nat haar; de Airwrap werkt het beste op vochtig of droog haar.
 • De Supersonic heeft een hoger wattage (1600w) en kan een hetere en sterkere luchtstroom leveren.
 • De Supersonic heeft 3 verschillende opzetstukken, en de Airwrap Complete heeft er 6.
 • De luchtstroom in de Dyson Supersonic is 41 L/S, terwijl die van de Airwrap slechts 13 L/S is.
 • De Airwrap kan drogen, steilen, gladmaken en krullen, terwijl de Supersonic uitblinkt in gladde, snelle blow-outs.

Constructie en hoe ze werken

Dyson Supersonic haardroger constructie + hoe ik hem gebruik

Dyson Supersonic constructie

Als eerbetoon aan Dyson’s best verkochte ventilatoren, heeft de Supersonic een gat in het midden en een motor die kleiner, lichter en stiller is dan die van traditionele haardrogers. Daardoor ligt hij heel gemakkelijk in de hand en uw schouders zullen er niet van verbranden (hij weegt minder dan een pond).

De haardroger heeft drie knoppen op zijn kop achter de knik: een aan/uit-schakelaar, warmte-instellingen en luchtstroominstellingen. Ze zijn allemaal gemakkelijk met één duim te bereiken. Het snoer is extra lang, wat handig is als je geen stopcontact in de buurt hebt voor je föhnsessie.

Er worden drie magnetische opzetstukken meegeleverd: twee blaasmonden en een diffuser. Dyson verkoopt ook andere opzetstukken, zoals een kam met brede tanden, apart.

Hoe gebruik is mijn dyson haardroger

Ik gebruik mijn Supersonic meestal om mijn haar te drogen en glad te maken als ik weet dat ik het kort daarna ga krullen met mijn T3 krultang of een stijltang. Ik begin meestal met al mijn haar ruw te drogen, met de föhn alleen op hoge snelheid zonder opzetstuk. Dan verdeel ik mijn haar met een klauwklem (boven en onder) en droog mijn haar in secties van 2 tot 4 cm met het gladmakende opzetstuk. Ik gebruik deze ronde borstel of een soortgelijke volumeborstel om het haar van mijn hoofd weg te trekken en het aan de uiteinden onder te krullen.

Ik heb erg dik haar, en na jaren mijn haar niet te hebben geföhnd, kan ik eerlijk zeggen dat de Supersonic zo snel werkt dat het nu geen probleem meer is. Mag ik zeggen dat ik er naar uitkijk?! Met dit apparaat heb ik mijn haar meestal binnen 15 minuten droog en dat is voor mij een enorm voordeel. In het verleden deed ik er 30 minuten tot een heel uur over.

Hoe ik de Dyson Airwrap constructie gebruik + Hoe ik het gebruik

Dyson airwrap constructie

De Dyson Airwrap is een styling droger met 8 afneembare hulpstukken die je haar stylen en drogen tegelijk. Hij is compacter dan de Supersonic, en in tegenstelling tot de haardroger zijn de opzetstukken niet alleen accessoires, maar vormen ze het hoofdpunt. De Airwrap Complete wordt geleverd met 6 opzetstukken, waaronder twee sets van vaten om te krullen of te golven, twee borstels om glad en volumineus te maken, en een voordroogstyler (in feite een kleinere versie van de Supersonic föhn).

De Airwrap maakt gebruik van het Coanda-effect, een aerodynamisch fenomeen dat lucht omkrult om haar aan te trekken en rond de vaten te wikkelen. Met de Airwrap-buizen kost het stylen iets meer moeite en tijd, omdat je voor elke kant van je hoofd een andere buis moet gebruiken (voor krullen met de klok mee en tegen de klok in.

Om een hulpstuk toe te voegen, plaats je het bovenop de Airwrap basis en draai je het tot de inkepingen op één lijn liggen en je een “klikkend” geluid hoort. Om van opzetstuk te veranderen, zet je de vergrendel/ontgrendel knop op de basis in de ontgrendel stand. Net als de Supersonic heeft de basis van de Airwrap drie knoppen: een aan/uit-knop met ingebouwde cool shot, een snelheidsknop en een warmteknop.

Hoe gebruik ik mij Dyson Airwrap

Er zijn tientallen manieren om de Airwrap te gebruiken, wat een van de gebieden is waar hij uitblinkt, maar om het kort te houden, zal ik alleen de belangrijkste manieren beschrijven waarop ik hem wekelijks gebruik.

Als ik een gladde, rechte blowout wil (of wat ik mijn “luie” blowout noem), voeg ik de gladmakende borstel toe en droog ik mijn haar terwijl ik ’s ochtends aan mijn kopje koffie zit. Dit is mijn favoriete manier om de Airwrap te gebruiken, omdat het bijna moeiteloos gaat en je niet zowel een borstel als een droger nodig hebt (de Airwrap doet beide). De Airwrap werkt in dit geval als een droogborstel, vergelijkbaar met de Revlon One-Step droogborstel of de DryBar heteluchtborstel. Ik ben dol op dit hulpstuk, en het is zeker mijn meest gebruikte.

Als ik meer tijd heb om me klaar te maken of als ik echt veerkrachtige, volumineuze krullen wil die eruit zien alsof ik net uit een salon kom, gebruik ik het pre-styling drooghulpstuk en de droogstangen. Ik begin met het drogen van mijn haar tot het vochtig is met de voorstyling droger. Dan verdeel ik mijn haar in tweeën (boven en onder) met een klem. Met behulp van de juiste vaten (ik wil dat mijn haar van mijn gezicht weg krult, dus ik gebruik de met de klok mee en de tegen de klok in vaten dienovereenkomstig voor elke kant van mijn hoofd), neem ik 1 tot 2″ secties haar en laat de Airwrap ze vastgrijpen met het Coanda effect (dit vergt PRACHTING!). Ik trek de onderste centimeter van het haar weg van de Airwrap zodat ik meer een beachy wave krijg.

Prijzen en waar ze te koop zijn

Het is geen geheim dat beide Dyson haarwerktuigen erg duur zijn. De Dyson Supersonic kost €399,99 en de Dyson Airwrap Complete set kost €549,99. Veel mensen weten dit niet, maar de Dyson Airwrap is verkrijgbaar in drie varianten: de Complete, de Smooth+Control, en de Volume+Shape.

Dyson haardroger vs. Dyson Airwrap Prestaties

Frizz

Ik krijg altijd een frizz-vrije blowout met de Dyson Supersonic, vooral als ik van te voren deze spray gebruik. Ik kan dezelfde gladde, strakke look bereiken met de borstelhulpstukken van de Airwrap, maar als ik de borstelharen gebruik om mijn haar te krullen, heb ik altijd onvermijdelijk last van haarvliegjes of kroezerige plekken bij mijn haarzones en in mijn nek die een beetje pluizig zijn.

Snelheid

Ik heb gemerkt dat de Supersonic veel sneller is voor een complete föhnbeurt. De voorstyling droger en borstel hulpstukken op de Airwrap kunnen ook vrij snel drogen (en moeiteloos, vergeet niet wat ik zei over het hebben van koffie in de hand hierboven!), maar als ik de Airwrap vaten gebruik, het hele proces kost me een solide 40 minuten tot een uur.

Gebruiksgemak

De Dyson haardroger is met afstand de winnaar in deze categorie. Het Coanda-effect (het haar dat op magische wijze om de Airwrap-buizen krult) is weliswaar geweldig, maar het is niet eenvoudig om het te leren gebruiken. Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het net als fietsen, maar de leercurve voor de Airwrap is steil en kan frustrerend aanvoelen voor de meeste mensen die niet goed of expert zijn in hairstyling. Ik beschouw mezelf als zeer goed met haar en vond toch dat het een paar dagen duurde om te leren hoe het te gebruiken.

Bescherming van het haar

Beide producten beschermen het haar even goed. Ik heb met geen van beide apparaten last van gefrituurd of heet haar, dankzij de temperatuurregulerende technologie in beide apparaten. In tegenstelling tot traditionele krulspelden en stijltangen, gebruikt geen van beide apparaten alleen directe hitte om je haar te stylen. De lucht kan natuurlijk heet worden, maar beide apparaten gebruiken ook een krachtige luchtstroom om het haar glad, droog en stijl te maken.

Veelzijdigheid

De Airwrap is absoluut de meest veelzijdige van de twee opties. Als je de uitdaging aan wilt gaan om te leren hoe je het moet gebruiken en je wilt één apparaat dat je haar droogt, stijlt en krult, dan kun je dat allemaal krijgen met de Dyson Airwrap. Als je houdt van een eenvoudige, gladde blowout (het mooie soort waarbij je uiteinden onder gekruld zijn) of liever je haar ruw droogt en het vervolgens stijlt met een krultang, stijltang of staaf, raad ik je zeker de Supersonic Hair Dryer aan.

Opbergen

De Supersonic is veel gemakkelijker op te bergen. Zelfs met de hulpstukken erbij is hij gewoon compacter. Er zijn ook tientallen opbergmogelijkheden voor de Supersonic op het aanrecht en aan de muur beschikbaar op Amazon, en ik heb minder mogelijkheden gevonden voor de Airwrap. De Airwrap en zijn koffer zijn omvangrijk, groot, en ik heb nauwelijks ruimte voor hen onder mijn wastafel. Ik bewaar de mijne meestal in onze handdoekenrekken.

Dyson haardroger vs. Dyson Airwrap FAQs

Kan de Dyson Airwrap gebruikt worden als haardroger?

Ja, de pre-styling droger en de gladmakende borstels kunnen worden gebruikt om het haar te drogen. Het mondstuk van de pre-styling droger is echter niet zo groot als de mondstukken van de haardroger, dus het kan meer tijd in beslag nemen. De gladmakende borstels drogen net zo snel en mogelijk gladder dan de Dyson haardroger.

Moet ik de Dyson Airwrap of de Dyson haardroger kopen?

Dat hangt ervan af! Als je op zoek bent naar een alles-in-een haardroger en styling tool, je haar graag styled en geld te besteden hebt, denk ik dat het een waardevolle toevoeging is aan je haarcollectie. Als je gewoon op zoek bent naar een geweldige haardroger die een aanvulling is op andere haarstyling tools die je al leuk vindt, ga dan voor de Supersonic Airwrap. Persoonlijk zou ik alleen de Dyson haardroger en mijn geliefde T3 krultang meenemen naar een onbewoond eiland, als ik moest kiezen. Ik raad de Dyson Supersonic aan voor bijna iedereen, terwijl de Airwrap het beste is voor een kleinere groep mensen.

Voor welke haartypes werken de Airwrap en de Supersonic het best?

De Supersonic heeft een grote verscheidenheid aan opzetstukken die worden meegeleverd of apart kunnen worden aangeschaft, en hij werkt met alle haartypes. Mijn ervaring is dat de Airwrap het best werkt bij mensen die geen dik, stug of getextureerd haar hebben.

Recent Posts