Kan ik baardolie op mijn gezicht doen?

Baardolie is niet alleen voor baarden…

De meesten van ons zijn bekend met de voordelen van het gebruik van baardolie op onze gezichttrofeeën. Vochtinbrengend, hydraterend en verzachtend zijn reden genoeg om een dagelijks baardolie-regime te hebben, maar wist u dat baardolie veel andere gezondheidstoepassingen kan hebben? Laten we eens kijken naar de andere manieren waarop je onze volledig natuurlijke baardolie kunt gebruiken in je dagelijks leven, voornamelijk op je huid. Het is het grootste orgaan dat je hebt, dus je moet er waarschijnlijk voor zorgen.

Gerelateerd: is het slecht om baardolie te gebruiken?
baardolie gezicht

Pre-Shave olie

Ooit een echt geweldige scheerbeurt gehad van een professionele kapper? Het laat je huid zijdezacht achter zonder oneffenheden of irritatie. Waarom? Omdat de kapper meestal de huid voor het scheren voorbereidt met een warme handdoek en een olie om de huid en snorharen te verzachten. Hoewel ik een baard heb, scheer ik toch een beetje boven en onder mijn baard en doe ik altijd baardolie op en laat het weken voordat ik aan het werk ga.

Post-Shave Olie

Ja, je hebt het geraden. Dezelfde olie die ik heb aangebracht om mijn huid te verzachten voor een scheerbeurt zal ik erna aanbrengen om de huid te herstellen. Zoete amandelolie helpt bij scheerbrand en irritatie, vooral op die gevoelige plek in de nek. Bestrijd die lelijke scheermesjes met een paar druppels van onze olie. De vitamine E hydrateert de huid en zorgt voor een duurzame hydratatie, waardoor de huid zacht en glad wordt.

Droge huid

Met de koelere en drogere lucht van de herfst komt de droge en broze huid. We weten allemaal dat baardolie helpt bij baard jeuk en roos, maar de jojoba-olie die erin zit, verzacht en conditioneert de huid en versterkt deze. Zoete amandelolie hydrateert terwijl vitamine E fungeert als een antioxidant die helpt bij de opbouw van huidweefsel. Een perfect natuurlijk alternatief voor alle verrassende agressieve chemicaliën in lotions. Baardolie is geweldig voor zowel de handen als de ellebogen en houdt ze de hele dag zacht en soepel.

Probeer wat op nagelriemen en nagels en je zult in een mum van tijd echte verandering zien in de manier waarop ze eruit zien en voelen. Probeer naast baardhaar ook wat in het haar op je hoofd. De olie zal het vocht beter vasthouden dan welke conditioner dan ook.

Genezende eigenschappen

Naast de antioxiderende en herstellende eigenschappen van vitamine E is Tea Tree olie een volledig natuurlijk antiseptisch, antibacterieel en ontstekingsremmend middel. Jojoba-olie heeft ook anti-schimmel eigenschappen. Schrapen of snijden? Een paar druppels baardolie doen wonderen voor de genezing van uw huid.

Oogrimpels

Zie je daar kraaienpootjes of rimpels rond je ogen komen? Ik weet het niet zeker, maar ik voel me niet echt op mijn gemak bij het gebruik van oogcrème of veel anders in de vorm van schoonheidsproducten. Ik vind het wel goed om een paar druppels baardolie onder mijn ogen te doen voordat ik naar bed ga. Hier ga ik weer over de Vitamine E, maar de antioxidant en herstellende natuur zal die rimpels verzachten en hydrateren waardoor je er minder lelijk uitziet.

Huishoudelijk glijmiddel

Heb je een piepende deurscharnier? Wat dacht je van een lade die niet goed schuift. Je denkt misschien dat ik een grapje maak, maar een druppel baardolie zal zo’n beetje elk piepend wiel genezen. Maar ga het niet overal in huis gebruiken, je moet wat bewaren voor die mannelijke baard van je.

Gerelateerd: Hoe maak je baardolie zelf en wat zijn de recepten