Reuzel clay matte pomade


Ik was Instagram aan het doorbladeren toen ik een paar weken geleden op het werk was en ik stuitte op een in het oog springende post bij de plaatselijke kapperszaak. Daarin stond dat als je bij de winkel langs zou gaan en die post zou laten zien, ze je een blikje Reuzel’s Clay Matte Pomade of de Fiber Pomade zouden geven. Ik boekte meteen een taxi van het werk, haastte me naar de kapperszaak en haalde een blikje. De dingen die ik doe voor gratis haarproducten, heb ik gelijk?

Reuzel Clay Matte Pomade Pig Haar Klei – 113 gr

Reuzel Clay Matte Pomade Pig Haar Klei - 113 gr

Bekijk de dagprijs

De Reuzel Clay Matte pomade zorgt voor een tastbare, flexibele hold met een matte afwerking die perfect is voor het manipuleren van de haar in bijna elke stijl. De matte pomade geeft je haar extra textuur door de natuurlijke klei. Ideaal voor korte kaps

Productspecificaties

 • Categorieën: Pomade
 • Merk: Reuzel
 • Geslacht: Unisex
 • Snelle bezorgopties: Gratis verzending
 • Assortiment: Drogisterij

Overige kenmerken

 • Aantal artikelen in verpakking: 1 flessen
 • Doelgroep: Volwassenen
 • Geschikt voor haartype: Alle haartypes
 • Gewicht: 150 g
 • Inhoud: 113 ml
 • Verpakking breedte: 93 mm
 • Verpakking hoogte: 27 mm
 • Verpakking lengte: 9.50 cm

Reuzel clay matte pomade review

Verpakking

Mijn blikje Reuzel Clay Matte Pomade wordt geleverd in een 1,3 oz blikje; een kleine hoeveelheid aangezien dit de reisformaat versie is. Maar net als alle andere Reuzel-pomades zijn ze ook verkrijgbaar in 4 oz en 12 oz blikjes. Het heeft dezelfde exacte ontwerpstijl als hun vorige pommade op olie- en waterbasis. Deze nieuwe producten zijn echter verkrijgbaar in glanzende blikken, in tegenstelling tot de matte blikken die bij hun oudere haarproducten worden geleverd. Gewoon iets om op te letten, ook al maakt het geen verschil.

Geur

Er staat niet echt een geur vermeld op de officiële site, maar vele anderen die de kleipommade hebben uitgeprobeerd, hebben verklaard dat het een muntachtige geur heeft. Ik ben het daarentegen niet eens met die stelling. Om eerlijk te zijn heb ik moeite om aan te geven wat de geur is, maar munt is zeker niet de meest prominente geur die het heeft. Mijn vriendin zegt dat het een beetje naar Wrigley kauwgom ruikt. Hoe dan ook, ik denk dat de geur vrij goed is (wat het ook is). Het is vrij schoon en is vrij subtiel, vooral als de uren verstrijken.

Toepassing

Ik heb eerlijk gezegd heel weinig ervaring met het gebruik van kleiproducten. Ik heb de producten die ik toen gebruikte nooit leuk gevonden en ben nu altijd op mijn hoede geweest. De Reuzel Clay heeft me echter gedwongen mijn mening over kleiproducten te heroverwegen. Dit spul schept uit en breekt heel glad en romig af. Ik krijg niet die korrelige textuur die ik normaal gesproken bij andere klei krijg. In je haar gaan is een absolute makkie en ik kan zelfs met relatief gemak doorkammen. Indrukwekkend. Heel indrukwekkend.

Textuur

Ondanks het feit dat het zacht en romig is wat betreft de toepassing, vind ik wel dat ik echt een fatsoenlijke textuur uit het product kan halen. Het loopt op de lijn tussen gladheid en textuur, zodat je een mooi evenwicht krijgt tussen de twee kwaliteiten. Je kunt iets heel netjes stylen of met iets meer rommeligs gaan. Veelzijdigheid is het beste.

Controle

Mijn haar is op dit moment aan de kortere kant van de dingen, dus het is vrij goed bestand tegen de meeste producten. De klei doet het behoorlijk goed om de zwerfdieren en mijn koekje naar beneden te houden, maar ik vind wel dat ik ze af en toe weer op hun plaats moet duwen. Ik krijg wel behoorlijk veel vorm met de klei en het doet voor het grootste deel wat ik wil.

Kracht

Heeft een gemiddelde houvast, maar ik vind het soms ook vrij licht. Hoewel ik met de kleipommade vrij goed hoogte en volume kan krijgen, vind ik het wel meer verzakken en vallen dan ik zou willen. Het doet nog steeds een relatief goed werk om te blijven waar het moet zijn en uit mijn gezicht te blijven.

Shine

Matte van het begin tot het einde. Het zit letterlijk in de naam.

Duurzaamheid

Omdat het een kleiproduct is, had ik er niet veel moeite mee om de hitte te weerstaan. Het product blijft sterk genoeg om mijn haar de hele dag mee te stylen. Maar zoals eerder vermeld, verlies ik af en toe wat hoogte en volume.

Wasbaarheid

Dit is een in water oplosbare kleipommade, dus één keer spoelen is voldoende. Zo niet, voeg dan gewoon wat shampoo toe.

Verdict

Toen Reuzel aankondigde dat ze een matte klei en een vezelpommade vrijgeven, voelde ik me er eerlijk gezegd vrij neutraal over. Persoonlijk ben ik niet al te enthousiast over zulke haarproducten, maar ik geef toe dat ze mijn interesse hebben gewekt. Met de haarproducten trend in de pommade gemeenschap zoals die nu is, zijn vooral klei’s erg gewild. Toen ik zag dat ik de kans had om er een gratis te krijgen en het zelf uit te proberen, dacht ik dat het geen hersenspinsel was om te zien wat het probleem was. En terwijl mijn mening voor het grootste deel onverschrokken is, begin ik de aantrekkingskracht te begrijpen. De mogelijkheid om een pomp te stylen met behoud van wat losse en getextureerde kwaliteit is er een die vrij gemakkelijk te beheren is gedurende de dag in vergelijking met een klassieke, schone pompadour. Is de Reuzel Clay Matte Pomade daar dan goed voor? Ik zou zeggen dat het niet te armzalig is. Hoewel het goed doet wat het moet doen, heb ik het gevoel dat ik op dat prijspunt betere kleipomaten kan krijgen. Desalniettemin vind ik het geweldig dat Reuzel hun toch al geweldige lijn van haarproducten nog verder uitbreidt en ik hoop dat ze deze weg zullen vervolgen.

Recent Posts