Verbazingwekkende voordelen en slimme manieren om Jojoba-olie voor gezichtshaar te gebruiken


Als u op onze site en andere websites met berengeobsedeerde websites bent geweest, heeft u vrijwel zeker jojoba-olie gezien als ingrediënt in producten zoals baardoliën, baardboters, etc. en misschien heeft u er zelfs mensen over horen razen.
jojoba
Maar wat is dit onmogelijk uit te spreken (het is eigenlijk “ho – ho – buh”) wonderolie waar iedereen over blijft praten?

Nou, omdat het zo’n belangrijk element is om onze baarden (en de huid eronder) gezond en welvarend te houden, hebben we besloten om de tijd te nemen om die vraag te beantwoorden.

Jojoba olie producten overzicht

Jojoba Olie | 100% Puur & Onbewerkt (100ml) | Jojobaolie voor Haar, Huid en Lichaam

Jojoba Olie - 100% Puur & Onbewerkt (100ml) - Jojobaolie voor Haar - Huid en Lichaam

Bekijk de prijs

Qure Natural Oil Jojoba is op ambachtelijke wijze ✅koud geperst tot 100% pure olie. Zonder enige vorm van bewerking of toevoeging.

Het koud persen zorgt ervoor dat vele anti-oxidanten en vitamines (A, E) uit de zaden intact blijven.

De populariteit van Jojoba Olie neemt met de dag toe, dat is natuurlijk niet zonder reden. Steeds meer mensen ontdekken deze natuurlijke wondermiddel.

Simpelweg omdat het werkt!

Deze Jojoba olie is donker goud van kleur en heeft een karakteristieke geur. De olie is voor zowel inwendig als uitwendig te gebruiken.

  • 100% Puur en Onbewerkt
  • Verzacht en versoepeld de huid
  • Verhoogt Colageen
  • Rijk aan vitamine A & E
  • Ideaal voor de gevoelige huid
  • Gegarandeerd de beste prijs/kwaliteitsverhouding
  • Past door de brievenbus

Naturapharma Jojoba Olie 50 ml

Naturapharma Jojoba Olie 50 ml

Bekijk de prijs

Pure Jojoba olie met pomp – 500ML met pomp

Pure Jojoba olie met pomp - 500ML met pomp

Bekijk de prijs

Naturapharma Jojoba Olie is geschikt voor de dagelijkse verzorging van huid en haar. Daarnaast is het geschikt voor na het zonnen, na ontharen of als massage-olie. Ook voor in bad of voor een babyhuidje.

CareScent Basisolie Jojoba Olie (Koudgeperst) | Plantaardige Olie | Etherische Olie Verdunnen | Jojoba – 100 ml

CareScent Basisolie Jojoba Olie (Koudgeperst)

Bekijk de prijs

  • Rijk aan antioxidanten dankzij vitamine E
  • Trekt snel in de huid
  • Hydrateert de droge huid
  • Reguleert de talgproductie en vermindert acne
  • Goed voor sterke en gezonde haren

Jojobaolie is een van de meest bijzondere basisoliën die je kunt vinden, want in werkelijkheid is het helemaal geen olie. Het is eigenlijk een vloeibare wax, waardoor het een unieke textuur en speciale kwaliteiten heeft. De samenstelling van jojobaolie lijkt namelijk veel op de talg die onze huid van nature aanmaakt. Tegelijkertijd bevat de olie ontzettend veel vitamine E, een stofje dat als antioxidant werkt. De olie staat erom bekend dat hij enorm snel wordt opgenomen door de huid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een vettig gevoel en kunt deze basisolie op ieder moment van de dag gebruiken. Vermeng hem met je favoriete etherische oliën om een op maat gemaakt verzorgingsproduct te creëren.

Jojoba Olie Puur 20ml Pipetfles – Koudgeperste en Onbewerkte Jojoba Oil – Huidolie en Haarolie

Jojoba Olie Puur 20ml Pipetfles

Bekijk de prijs

Pure Jojoba Olie 20ml in een handige pipetfles van glas, 20ml. Deze mooie, goudgele Jojoba huidolie en haarolie voelt niet vet aan. Jojoba Olie reguleert de vochtbalans van de huid. Het is uitstekend te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging. Geleverd met leuk miniatuur vlindertje.

  • Voelt niet vet aan
  • Reguleert de vochtbalans van de huid
  • Haarverzorging, haarolie & massage olie
  • Ideaal bij vette huid en acne door vertraging talgafgifte
  • Prima als basisolie
  • Jojoba Olie = 100% natuurlijk en plantaardig
  • Koudgeperste olie uit zaden Jojoba Simondsia vrucht
  • Geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • Geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

Jojoba Olie – EU BIO Keurmerk – 100% Biologisch – 100% Puur – FAIR Studios Originals – Jojoba Olie voor Haar, Huid en Gezicht – Koudgeperst – 100ML – Gezichtsverzorging – Etherische Olie – Basisolie – Jojoba Oil

Jojoba Olie - EU BIO Keurmerk - 100% Biologisch - 100% Puur - FAIR Studios Originals

Bekijk de prijs

Ervaar intense hydratatie met 100% Pure én Biologische Panamese Jojoba Olie

FAIR Studios Jojoba Olie is onderdeel van de FAIR Studios Originals. De Jojoba Olie van FAIR Studios is 100% Puur en Biologisch geproduceerd in de Jojoba velden van Israel. De Jojoba Olie van FAIR Studios draagt het Biologische Skal keurmerk waardoor jij verzekerd bent van kwaliteit en een 100% Biologisch product. Jojoba olie helpt, naast de hydraterende en verzorgende functie voor haar, huid en gezicht, ook uitstekend tegen huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Jojoba olie zit namelijk vol met vitamines, mineralen en gezonde vetten. Hierdoor is het zeer effectief bij een droge of rode huid. De olie zorgt er weer voor dat de huid gaat ademen en legt er als het ware een beschermend laagje over zodat deze snel herstelt. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en biologische oplossing voor je huidproblemen is deze Jojoba Olie van FAIR Studios een uitstekende uitkomst!

  • Jojoba Olie is vooral effectief bij een droge of rode huid, eczeem, acne en droog haar. Jojoba Olie heeft de juiste cocktail van vitaminen die je huid en haar nodig hebben om strak en gezond te blijven. Jojoba is hierdoor een natuurlijk wondermiddel voor een gezonde huid, hoofdhuid en sterk haar.
  • Jojoba Olie is van nature rijk aan vitamine E en B-Complex. Vitamine E en B-Complex werken super tegen een rode of beschadigde huid.
  • De Jojoba Olie van FAIR Studios zit bomvol antioxidanten. Deze hebben een verzorgende en beschermende werking op cellen in je lichaam. Ook heeft de Jojoba Olie een antibacteriële werking en is dus effectief als bescherming tegen acné.
  • Jojoba Olie kan helpen tegen huidveroudering. Dit komt door de antioxidanten en vitaminen die de olie rijk is. De olie is ook makkelijk opneembaar door je huid en hydrateerd je huid intens. Jojoba Olie zorgt er ook voor dat je huid weer elastisch wordt.
  • De Jojoba Olie van FAIR Studios is makkelijk toe te voegen aan je routine. Dagelijks een paar druppels zijn al genoeg om effect te zien.

Cruydhof Jojoba Olie Koudgeperst – 100 ml – Basisolie

Cruydhof Jojoba Olie Koudgeperst - 100 ml - Basisolie

Bekijk de prijs

De Cruydhof Jojobaolie is koudgeperst, niet geraffineerd en na het persen uitsluitend gefiltreerd. Jojobaolie wordt geperst uit de zaden van de jojobaplant (Simmondsia chinensis), die onder andere in Californië groeit. De jojobaplant is een woestijnplant, die vrijwel zonder water kan leven. Doordat de olie bijzonder goed door de huid wordt opgenomen is het de ideale massageolie. Door aan 50 ml jojobaolie, 5-25 druppels etherische olie toe te voegen krijgt u een heerlijk geurende massageolie. Jojobaolie mag nooit inwendig worden gebruikt.

Wat is Jojoba-olie?

Jojoba “olie” is eigenlijk helemaal geen olie, maar vloeibare wasesters die worden gewonnen uit de zaden van de jojoba-plant, een struik, die van nature in delen van Californië, Arizona, Mexico en sommige delen van Afrika groeit.

Vanwege de verbazingwekkende eigenschappen en voordelen van de jojoba-olie wordt de plant commercieel in grote hoeveelheden gekweekt.

Een van de ongelooflijk unieke en verbazingwekkende kwaliteiten van jojoba is dat, omdat het niet echt een plantaardige olie is maar een vloeibare vorm van wasesters, de chemische structuur het karakter van de esters die door de talgklieren van de menselijke huid worden geproduceerd, beter nabootst.

Voeg daarbij dat het ook nog eens vitamine E bevat, en je kunt beginnen te zien waarom deze olie ideaal is voor actuele huid- en haarbehandelingen.

Andere gewaardeerde eigenschappen van de olie zijn de viscositeit en de vage tot niet bestaande geur, evenals de stabiliteit, waardoor de olie relatief lang houdbaar is.

Het heeft ook schimmelwerende eigenschappen, waardoor het een effectief fungicide is. Jojoba is uiterst zacht, niet giftig en niet allergeen, het heeft geen irriterende stoffen, en het laat geen dikke vettige resten achter.

Al deze eigenschappen maken jojoba tot een van de meest ideale “oliën” om te gebruiken in huid- en haarverzorgingsproducten.

Omdat het zo zacht is, kan het gebruikt worden in de buurt van de ogen en op de gevoelige huid, en heeft het geen kwaliteiten die de poriën zouden verstoppen of allergische reacties zouden veroorzaken.

De make-up maakt het ook perfect als “draagolie” voor essentiële oliën, die te krachtig zijn om direct op de huid te worden aangebracht.
wat is jojoba olie

Voordelen van Jojoba-olie

Met al zijn kwaliteiten is het dan ook niet verwonderlijk dat jojoba-olie ontelbare voordelen heeft.

Hier zijn er maar een paar:

Bevat vitaminen en mineralen: jojoba bevat vitamine E, vitamine B-complex en andere natuurlijke mineralen.

Deze vitaminen en mineralen zijn essentieel voor de hydratatie en genezing van de huid. Vitamine E en B-complex worden beide gebruikt voor de behandeling van zonnebrand en andere huidbeschadigingen en huidveroudering.

Het is een antioxidant: antioxidanten, die de oxidatie van moleculen in ons lichaam verbieden, zijn belangrijk om ons te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Aangezien jojoba-olie gemakkelijk op de huid wordt aangebracht, is het uitstekend geschikt om de huid te beschermen en te genezen van de vrije radicalen die zich vormen door zonschade aan de huid en die kunnen leiden tot huidveroudering en zelfs huidkanker.

Is antibacterieel en schimmelwerend: men heeft ontdekt dat de meeste bacteriën en schimmels zich niet kunnen voortplanten wanneer ze in contact komen met jojoba-olie. Men denkt dat het jodium dat in jojoba wordt gevonden verantwoordelijk is voor deze eigenschap.

Dit attribuut betekent dat het plaatselijk op de huid kan worden gebruikt om zaken als acne, folliculitis, huidlaesies en dergelijke te bestrijden.

Regelt de productie van talgolie: omdat de chemische samenstelling en structuur van jojoba zo veel lijkt op die van talg, dat natuurlijke olie die door onze poriën wordt uitgescheiden, velen theoretiseren dat onze huid en ons haar jojoba gemakkelijk opvangt en absorbeert, en een signaal geeft dat er genoeg olie is geproduceerd.

Dit betekent dat, hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, het aanbrengen van de juiste hoeveelheden jojoba-olie voorkomt dat uw huid te vet wordt.

Bovendien kan het, omdat het gemakkelijk door de huid en het haar wordt ontvangen, diep in de poriën en de follikels terechtkomen, puin verwijderen en verstoppingen verwijderen.

Dus, als de huid te vet is, kan jojoba-olie helpen de vettigheid te verminderen; als de poriën verstopt zijn, waardoor gezonde hoeveelheden olie zich niet kunnen ontwikkelen en de huid niet kan uitdrogen, kan jojoba-olie de klompen verwijderen en het vocht terugbrengen.

Hydrateert: zoals waarschijnlijk duidelijk is vanwege de andere eigenschappen, werkt jojoba-olie als een geweldige vochtinbrengende crème op zich, maar helpt de huid ook op natuurlijke wijze te hydrateren omdat het de poriën reinigt en overtollige olie verwijdert.

Jojoba-olie gebruik

Met al zijn eigenschappen en voordelen is het geen wonder dat jojoba als ingrediënt in zoveel producten opduikt. Maar het kan echt op zichzelf staan.
organische jojoba olie
Jojoba-olie is/is gebruikt voor:

  • Het behandelen van acne
  • Behandeling van folliculitis, een schimmelinfectie van de huid
  • Reiniging van de huid en wonden
  • Cosmetisch ingrediënt
  • Huidverzorgingsproducten
  • Haarverzorgingsproducten
  • Behandeling van psoriasis en hoofdhuidontsteking
  • Voorkomen van haaruitval / verbeteren van de haargroei
  • Vochtinbrengend
  • Draagolie voor etherische oliën
  • Behandeling van huidbeschadiging door zonnebrand

Dit zijn slechts enkele van de toepassingen! Blijf lezen om de details te krijgen over deze en andere.

Jojoba-olie voor baardverzorging

Nu, voor het moment hebben jullie allemaal gewacht – hoe kan jojoba-olie helpen met baardverzorging? Op heel wat manieren, eigenlijk!

Alle baardstijlen, of ze nu kort of lang zijn, hebben veel van dezelfde problemen die hen teisteren. Jojoba-olie kan een grote rol spelen bij het oplossen van de meeste van deze problemen.

Jeukende baard: we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Die vreselijke, irritante baard jeuk die niet weggaat.

Vaker wel dan niet is de jeuk het gevolg van een uitgedroogde huid als gevolg van het baardhaar dat alle talgolie opneemt en de huid eronder ongevoelig maakt.

Als deze aandoening wat langer heeft geduurd, kun je ook droge, grove baardharen hebben waardoor de jeuk nog erger wordt.

Jojoba-olie kan helpen om de jeuk van een baard te stoppen, omdat het aanbrengen van de olie zorgt voor extra vocht, helpt om je poriën te verwijderen, zodat ze zoveel mogelijk talgolie kunnen produceren als mogelijk/nodig is, en zal ook je baardhaar hydrateren en conditioneren.

Bovendien, aangezien jojoba-olie antibacterieel en schimmelwerend is, als uw jeuk toevallig afkomstig is van een huidinfectie, psoriasis of dermatitis, zal het helpen dat probleem ook op te lossen.

In principe – jojoba-olie is een fantastische baard vochtinbrengende crème en behandelt en verwijdert de oorzaken van jeuk.

Baardroos: als je de baardroos hebt aangepakt, heb je waarschijnlijk ook de baardroos aangepakt – de droge huid die afschilfert, grotendeels als gevolg van het onophoudelijke krabben.

Ook hier kan jojoba-olie helpen om het afschilferen te stoppen.

Aangezien roos wordt veroorzaakt wanneer je een droge, geïrriteerde huid jeuk hebt, is de oplossing om de huid te hydrateren en te genezen, wat, zoals al een paar keer is gezegd, met jojoba-olie kan gebeuren.

Baardgroei: velen van ons hebben zich ooit zorgen gemaakt over onze baardgroei.

Ofwel hebben we te maken met zwakke, onsamenhangende plekken, ofwel hebben we moeite om lengte aan onze baard te krijgen, ofwel hebben we misschien zelfs gemerkt dat onze baard een beetje dunner wordt.

Wat ook de specifieke reden voor onze bezorgdheid is, jojoba-olie kan eigenlijk helpen bij de haargroei, of we nu een baard sneller laten groeien, een vollere baardgroei krijgen, of baardhaaruitval voorkomen.

Dit lijkt misschien een rek, maar er is een zeer goede verklaring voor waarom dit zo is. Het is aan de basis van onze haarfollikels dat de klieren die talgolie produceren zich bevinden.

Die klieren kunnen verstopt raken en verstopt raken als er te veel talgolie wordt geproduceerd, en ook ander vuil en puin kan de follikels verstoppen.

Wanneer dit gebeurt, kan het voorkomen dat er haar uit de follikel groeit, wat resulteert in die dunnere, kale plekken.

Omdat de jojoba-olie snel diep in de huid en de follikels kan komen, kan het geblokkeerde follikels en klieren verwijderen, waardoor het haar weer sterk en gezond uit die follikels kan groeien.

Door het verwijderen van vuil en verstoppingen keert de jojoba-olie zich om en voorkomt het haarverlies.

Maar het kan ook helpen om de haargroei te versnellen, omdat het haar hydrateert en behandelt met vitaminen en mineralen, waardoor het haar gezond, sterk en in veel betere staat is om te groeien.

Saai baardje: als je baard geen glans heeft (saai, pezig, grof), is het waarschijnlijk opnieuw omdat het haar is uitgedroogd en het niet de juiste voedingsstoffen of vocht krijgt.

Jojoba-olie hydrateert en conditioneert het haar en geeft het een mooie glans zonder dat het te vettig wordt.

Nu, het mooie is dat jojoba-olie zacht genoeg is en gemakkelijk toegankelijk genoeg is dat als je het rechtop wilt gebruiken, je het kunt.

Velen kiezen echter voor een baardverzorgingsproduct met jojoba. Een makkelijke manier om de voordelen van jojoba-olie te krijgen, is om een goede baardolie te kopen.

Jojoba wordt vaak gebruikt als basis- of dragerolie in de baardolie ingrediënten, die meestal een paar verschillende drageroliën en etherische oliën bevatten.

Hoewel er tonnen verschillende baardoliën en -ingrediënten zijn, bevatten de beste baardolie producten jojoba-olie in de ingrediënten.

Jojoba-olie voor haar

Wetende wat jojoba-olie kan doen voor baardhaar, kan het natuurlijk ook geweldige dingen doen voor het haar op je hoofd.

Steeds meer shampoos en conditioners worden nu gemaakt met jojoba-olie als sleutelingrediënt, wat een geweldig alternatief is voor de oude, op chemicaliën gebaseerde shampoos en vochtinbrengers die uiteindelijk de helft van de tijd het haar strippen en beschadigen in plaats van het gezonder te maken.

Sommige van de haar- en hoofdhuidproblemen die jojoba-olie kan helpen oplossen zijn:

Psoriasis: een auto-immuunprobleem dat ervoor zorgt dat droge, dode huidcellen zich verzamelen en schubben en ontstekingen veroorzaken.

Deze gebieden zijn ook gevoelig voor bacteriële en schimmelinfecties. Jojoba-olie kan binnenkomen en verlichting brengen bij de droge jeuk, maar ook bij de behandeling van een mogelijke infectie als gevolg van de antischimmel- en anti-bacteriële processen.

Droog haar: vooral voor mensen met langer haar, droog, zwak haar met gespleten haarpunten kan een echt probleem zijn.

Terwijl alleen een trimbeurt de gespleten haarpunten kan verwijderen, kan jojoba-olie het haar voeden en hydrateren, en het kan voorkomen dat de haren verder splijten.

Haaruitval: net als bij het haar op het gezicht, dus met het haar op het hoofd. Haaruitval op het hoofd kan veroorzaakt worden door dezelfde verstopte talgklieren.

Jojoba-olie werkt net zo effectief om de klieren op het hoofd te klaren, de haren en de haargroei te hydrateren en te voeden als op het gezicht.

Jojoba-olie voor Acnes

We hebben dit al eerder aangeroerd, maar het kan nog steeds als een verrassing komen dat een “olie” kan worden gebruikt om acne te behandelen wanneer het oliegehalte dat typisch is voor acne in de eerste plaats veroorzaakt.

Hoewel de jojoba-olie vergelijkbaar is met de natuurlijk voorkomende talgolie van onze huid, heeft het een belangrijk verschil, omdat de viscositeit ervan voorkomt dat de poriën en klieren verstopt raken, zoals bij talgolie het geval is.

Daarom kan jojoba-olie worden gebruikt om acne effectief te behandelen.

Aangezien het niet de problemen veroorzaakt die talgolie kan veroorzaken, maar het nog steeds het deel van een gezonde vochtinbrengende crème en olie werkt, stuurt het een boodschap naar het lichaam om te stoppen met het produceren van meer olie, het verwijdert verstoppingen en puin.

Als er bacteriële of schimmelinfecties zijn die bijdragen aan de acne, dan heeft jojoba je bedekt met zijn antibacteriële/antifunctionele eigenschappen.

Jojoba-olie voor de huid

Het zou inmiddels wel duidelijk moeten zijn hoe weldadig jojoba-olie is voor de huid. Het:

  • Reguleert uw natuurlijke talgolieproductie, waardoor uw huid niet te vet en te droog wordt.
  • Ontstoppen en voorkomen dat de poriën verstopt raken
  • Bestrijdt bacteriële en schimmelinfecties in de huid (helpt dus bij de bestrijding van dermatitis, psoriasis en eczeem)
  • Hydrateert en voedt de huid met vitamine E en B-complex
  • Helpt de huid te genezen van brandwonden, verwondingen en veroudering.

Biologische Jojoba-olie

Dus, nu weet je alle verbazingwekkende kwaliteiten van en toepassingen voor jojoba-olie.

Maar voordat u op pad gaat en een flesje van deze magische vloeistof koopt, moet u zich eerst bewust zijn van een paar verschillende manieren waarop u het kunt kopen.

Een van de grootste overwegingen die je moet maken is of je wel of niet biologische of “gewone” jojoba-olie wilt kopen.

U bent waarschijnlijk aan het afdwalen wat het verschil is en of het verschil echt zo groot is. Het antwoord is dat er een groot verschil kan zijn tussen de twee.

Uiteindelijk kun je er bij de aankoop van jojoba-olie zeker van zijn dat het niet alleen duurzaam is verbouwd, dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen op zijn gebruikt en dat er geen genetische modificaties zijn aangebracht.

Maar je kunt ook gerust zijn, wetende dat er geen chemische toevoegingen in zijn gedaan om een bepaalde look, geur, smaak, etc. te bereiken. Je krijgt ware, zuivere, olie.

Conventionele jojoba-olie zou daarentegen afkomstig zijn van planten die chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen hebben gebruikt in het groeiproces, mogelijk GGO’s.

En het zou waarschijnlijk chemische additieven in de olie hebben om de houdbaarheid te verlengen of het uiterlijk te “verbeteren”.

Het probleem is dat veel van deze chemicaliën bekende giftige stoffen zijn die zich in de loop van de tijd in het lichaam kunnen ophopen.

Nu zult u veel meer betalen voor biologische oliën, maar vooral omdat u dit op uw huid zult aanbrengen (of het nu op uw gezicht, hoofdhuid of hele lichaam is).

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en zal alles wat erop zit absorberen en verspreiden, organisch is de manier om te gaan als je de prijs kunt beheersen.

Dus, nu weet je over het wonder “olie” dat jojoba is. Het is een van de zachtste en veiligste oliën die er zijn, en met al zijn eigenschappen en toepassingen is het echt een must voor ieders dagelijkse routine.

Het is ook super gemakkelijk aan te brengen. Of u nu een paar druppels aan uw shampoos of producten wilt toevoegen, of het apart op de shampoo wilt aanbrengen door een paar druppels in uw handen te nemen, ze samen te wrijven en het zachtjes in de wortels van uw baard te masseren en het uit te werken tot aan de randen, het duurt maar een minuutje.

Heb je nog leuke persoonlijke jojoba-olieverhalen? Nog vragen voor ons? Laat ons een regeltje in het commentaarveld hieronder vallen! We horen graag van je!

Recent Content